Jul hos Tillanders

Tillbringa julen som Tillanders genom att förbereda läcker laxcarpaccio och tillbringa kvalitetstid med dina nära och kära. Julafton kröns av små, men meningsfulla presentpaket. I slutet av artikeln kan du komma in i julstämning i form av en julspellista kurerad av Jenny Tillander.

Julen närmar sig och det innebär bråda tider både i affären och på guldsmedsverkstaden. I Helsingfors skyndar människor runt i snöyran, letar reda på de sista gåvorna och kanske hittas något lämpligt att lägga under granen just hos oss. Vi lever med oss i de stunder ni delar med nära och kära, ögonblicket och spänningen precis innan det vackra etuiet öppnas. Att sedan få sätta sig vid festbordet, njuta av stämningen och dela kvällen med de allra närmaste, det är sådana upplevelser vi alla lever för. 

Tillanders lax-carpaccio 

Någonting som vi vuxna väntar mest på är att få sätta oss ner runt julbordet. Hos oss blir det alltid gräl om en rätt; vår urgoda lax-carpaccio. Definitivt värt att prova på!

 

VÄRLDENS GODASTE LAX-CARPACCIO

6 pers, serveras till förrätt

Du behöver/ingredienser

Ca 1 kg färsk laxfilé
Bra kvalitéts olivolja
1-2 rödlök
2 krukor persilja
1 hel bit parmesan i skivor
1 stor citron
Stor form ca 40x25 cm

1. Ta ut laxen från frysen ca 2 h innan
2. Skär i så tunna skivor som möjligt
3. Ta fram en stor form med kant
4. Täck bottnet med olivolja (var inte sparsam)
5. Skär rödlöken i minimala tärningar och lägg dem på olivoljan
6. Lägg på den skivade laxen
7. Pressa citronen över för att få laxen att mogna
8. Sedan lägger du ytterligare rödlök, persilja och parmesan överst
9. Låt ligga i ca 2h i kylskåp (smaken blir bara bättre med tiden)

I vår familj har djuren alltid spelat en viktig roll och under hösten hittade vi Torbjörn Tillanders gamla modeller från 50 och 60-talet i ett av våra kassaskåp. Vi tycker att elefanten och sköldpaddan är bedårande så därför tycker vi att de är värda att få komma med i vår smyckesfamilj.

Länge har vi även velat fokusera på herrsmycken och nu tycker vi att vi har åstadkommit någonting riktigt snyggt. Ersätt ficknäsduken mot ett ficksmycke och du kommer garanterat bli den stiligaste mannen på middagen... Här kan du läsa mer om ficksmycket. 

Ett presentkort är också en populär presentidé till jul. Ett smycke verkställt utifrån personliga preferenser och tillverkat med högkvalitativt hantverk varar dessutom även till nästa generation. I vår affär har vi ett flertal olika ädelstenar utifrån vilka ett planeringsarbete kan sättas igång omedelbart!

Såväl som smycken så är musik en stor del av vår vardag. Här kan du lyssna på våra favoritlåtar som ger oss en stämningsfull jul.

Vi önskar er en glimmande jul! 

- Tina & Jenny Tillander